· 

Snickers havermout

Met een goed ontbijt zorg je meteen voor een goede start van jouw dag. Een verantwoorde én erg lekkere keuze voor het ontbijt is een kom ouderwetse havermoutpap. Havermout zit vol vezels en langzame koolhydraten. Daarmee geeft het jou langdurig een lekker vol gevoel en een flinke dosis energie.

 

Zo kom je de ochtend wel door!

 

In dit recept krijgt de ouderwetse havermoutpap de smaak van een Snickers. Door de combinatie van cacao, zoete banaan en knapperige pinda’s lijkt het net of je bij elke hap een stukje Snickers eet. Dat is nog eens een heerlijke start van de dag.

 

Wat:                 Ontbijt

Hoeveel:          1 persoon

Tijd:                  8 min.

Kookniveau:    Makkelijk

 

Ingrediënten

40 gram havermout

200 ml melk

1 rijpe banaan

1 tl cacao (ongezoet)

1 el pinda’s (ongezouten)

 

Bereiding

Prak de banaan fijn. Schenk de melk in een steelpan en verwarm. Voeg als de melk bijna kookt de havermout toe. Roer af en toe door en wacht tot het mengsel een beetje is ingedikt. Voeg de banaan toe en roer door. Voeg de cacao toe en laat pruttelen tot de gewenste dikte. Serveer de pap in een kommetje en strooi er de pinda’s overheen. Eet smakelijk!

 

Tips

--> Vervang de pinda’s eens voor een eetlepel pindakaas of andere notenpasta.

--> Je kunt in plaats van melk ook water gebruiken. Of kies in plaats van koemelk voor sojamelk of amandelmelk (ongezoet).

--> Maak je pap nog romiger met een eetlepel hüttenkäse. Voeg dit tegelijk met de banaan toe.

 

Voedingswaarden p.p.

428 calorieën

16 gram eiwit

63 gram koolhydraten (waarvan 10 gram suikers)

11 gram vet (waarvan 4 gram verzadigd vet)

7 gram vezels

 

Ga jij dit lekkere ontbijtje proberen?

 

Groetjes, Suzanne

Reactie schrijven

Commentaren: 0