· 

Smeuïge kikkererwtencake

Een cake van kikkererwten. Het zal je misschien niet meteen lekker in de oren klinken. Toch is het echt zo! De kikkererwten maken de cake smeuïg van structuur. Het is een natte cake, waar je op allerlei manieren mee kunt variëren. In dit recept gebruik ik cashewnoten in de vulling, maar je kunt gerust andere noten en / of extra andere ingrediënten toevoegen. 

 

De cake is niet alleen lekker, maar ook nog eens een gezonde keuze. De kikkererwt, een peulvrucht, is namelijk rijk aan eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen als ijzer en calcium.

Dat is nog eens fijn snacken!

 

 

Ingrediënten (circa 10 plakken)

400 gram kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)

1 grote, rijpe banaan

100 gram rozijnen

150 gram hüttenkäse

2 eieren (M)

2 tl bakpoeder

40 gram cashewnoten (ongezouten)

 

Overig

Blender of staafmixer

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Wel de rozijnen in lauwwarm water. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe ze in een kom. Prak de banaan en voeg toe aan de erwten. Doe hier vervolgens de eieren, de hüttenkäse en het bakpoeder bij. Meng dit geheel glad in een blender of met de staafmixer. Voeg de gewelde rozijnen toe en meng opnieuw glad. Hak de cashewnoten grof en meng ze met een spatel door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven. Bak voor 30 à 40 minuten tot de bovenkant lichtbruin is. Laat even afkoelen en geniet!

 

Tips

--> Vervang de cashewnoten door walnoten, hazelnoten of pecannoten. 

--> Voeg eens wat cacao, vanille-aroma of sinaasappelschil toe voor de variatie.

 

Voedingswaarden per plak

123 calorieën

6 gram eiwit

4 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd)

15 gram koolhydraten (waarvan 1 gram suikers)

2 gram vezels

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0