· 

Havermouttaartjes met kwark en rode vruchtensaus

Met havermout kun je elke ochtend een ouderwetse pap maken, maar hoe leuk zijn deze taartjes? In dit recept maak ik bakjes op basis van havermout, die je daarna vult met kwark, Skyr of yoghurt naar keuze. Ik ga voor naturel, maar je kunt bijvoorbeeld ook een vanille of kokos variant kiezen als je niet van zuur houdt. Top de taartjes af met een flinke lepel rode vruchtensaus. Een taartje met mooie tegenhangers: de bodem is zoet, de vulling juist heel fris. Yum!

 

Ingrediënten (4 stuks)

Bodem

80 gram havermout

30 gram ongezouten amandelen

1 banaan

5 dadels, ontpit

 

Vulling

150 gram magere kwark / Skyr / Griekse yoghurt 0,1%

100 gram rood fruit (diepvries of vers)

1 tl maïzena

40 ml water

 

Bereiding

Week de dadels 5 minuten in heet water en snijd ze daarna fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de amandelen fijn. Doe de havermout en banaan in een kom. Prak of kneed dit tot een kleverige massa. Voeg de amandelen en fijngesneden dadels toe en kneed tot een bal deeg. Is het mengsel te nat? Voeg er dan nog wat extra havermout aan toe. 

 

Verdeel het deeg in 4 delen en vorm hier met de hand 4 gelijke bakjes van op een met bakpapier bekleedde bakplaat.. Bak ze in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat de bakjes volledig afkoelen. Maak ondertussen de vruchtensaus: doe het fruit met het water in een steelpan, breng aan de kook. Laat het even pruttelen. Meng de maïzena met een scheutje water, voeg toe aan het fruit. Laat de saus indikken tot gewenste dikte. 

 

Vul voor het serveren de havermoutbakjes met een schep kwark en maak af met een flinke lepel rode vruchtensaus. Smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0