· 

Chiapudding met mango

Gezonde pudding van chiazaadjes, hoe tof is dat? De zaadjes zwellen op zodra je ze mengt met vocht. Ze krijgen dan een gelei-achtige structuur. Chiazaad is een bron van vezels, omega 3-vetzuren en eiwitten. Niet voor niets werd het ooit bestempeld als ‘superfood’. Een onwijs gezonde toevoeging in je patroon! Deze pudding is in een handomdraai gemaakt. Het grootste gedeelte bereid je de avond van tevoren al voor; de pudding staat een nachtje in de koelkast. Een heerlijk fris voorjaarsontbijt!

 

Ingrediënten (1 pers.)

3 el chiazaad

150 ml halfvolle melk / amandelmelk / sojamelk

150 ml Griekse yoghurt 0,1%

0,5 mango

Garnering: geraspte kokos

 

Bereiding

Doe het chiazaad met de melk in een kommetje of beker. Roer goed door zodat alle chiazaadjes onder het yoghurt-mengsel staan. Roer na een tijdje nog een keer door. Zet de chiapudding voor een nachtje afgedekt in de koelkast. De rest van de pudding maak je de volgende ochtend af. 

 

Snijd de mango in stukjes. Bewaar een paar stukjes voor de garnering en pureer de rest met de blender of staafmixer. Pak een schone, glazen kom en start met het maken van laagjes. Begin met de yoghurt, dan de chiapudding en als laatste de mangopuree. Garneer met de overgebleven stukjes mango en wat geraspte kokos.

Reactie schrijven

Commentaren: 0