· 

Zoete aardappel pancakes

Deze zoete aardappel pancakes wil je proeven! Zoete aardappel heeft van nature een heerlijk zoete smaak, waardoor deze pancakes niks extra’s aan zoet nodig hebben. Daarnaast geeft de zoete aardappel ze een fijne, zachte structuur. Serveer de pancakes bij je ontbijt en brunch, of neem ze mee naar je werk! Ze zijn namelijk warm én koud lekker. 

 

Ingrediënten (2 pers.)

250 gram zoete aardappel

50 gram havermeel (of gemalen havermout)

2 eieren

100 ml halfvolle melk/ amandelmelk / sojamelk

1 tl kaneel

Olie of vloeibare margarine

 

Bereiding

Schil de zoete aardappel en kook in kleine blokjes gaar. Laat afkoelen en prak tot puree.

Meng dit met de eieren, het havermeel, de melk en kaneel. Mix in een blender of met een gewone mixer tot een glad beslag.  Als het beslag aan de dikke kant is, voeg dan een klein scheutje melk extra toe. Verhit een koekenpan met olie of vloeibare margarine. Gebruik een jus- of sauslepel om elke keer 3 rondjes beslag in de pan te gieten. Keer na enkele minuten om en bak nog even kort. Maak een mooie stapel van je pannenkoekjes en versier ze naar smaak met bijvoorbeeld vers fruit en magere kwark. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0