· 

Gezonde Snickers

Chocolade is voor mij dé ultieme verleiding. Ik denk dat velen van jullie daarmee in kunnen stemmen. Het leek me leuk om te experimenteren met een gezondere chocoladereep .Ook al kun je nooit een 100% verantwoorde chocoladereep maken (ook hele pure chocolade is helaas niet gezond te noemen, al denken veel mensen dit), ik wilde kijken hoe ver ik kon komen door vooral pure, voedzame ingrediënten te gebruiken. En zie hier; gezondere Snickers! Bomvol gezonde vetten en vezels, waardoor je al snel een verzadigd gevoel ervaart. Waarschuwing: verslavend lekker...

 

Ingrediënten (16 reepjes)

Bodem:

150 gram dadels, ontpit

100 gram havermout

50 gram gezouten pinda’s

2 tl kaneel

 

Middenlaag:

150 gram dadels, ontpit

2 el pindakaas

1 hand gezouten pinda’s

 

Topping:

150 gram 85% pure chocolade

 

Extra: 

Sterke blender of keukenmachine

Brownieblik (circa 20x20 cm)

 

Bereiding

Laat alle dadels wellen in warm water. Maal de havermout tot havermeel in de blender of keukenmachine. Maal vervolgens de 50 gram gezouten pinda’s tot pindameel. Hak de dadels heel fijn  (dit kan met de hand of met een keukenmachine). Doe de helft van de dadels met het havermeel, pindameel en kaneel in een kom. Kneed tot een egale bal deeg. Voeg eventueel wat water toe om het geheel plakkeriger te maken. Bekleed de vorm met bakpapier. Druk de deegbal netjes uit en zet in de koelkast om hard te worden. Maak ondertussen de middenlaag door de andere helft van de dadels te mengen met de pindakaas. Verdeel dit over de bodem en druk de hand pinda’s verspreid uit over de middenlaag. Zet weer in de koelkast om op te stijven. Smelt de pure chocolade au bain marie. Schenk de gesmolten chocolade over de middenlaag en verdeel netjes met een lepel. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om hard te worden. Snijd in circa 16 gelijke reepjes en geniet!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0