· 

Courgette lasagne

Lasagne is comfortfood. Daar kun je niet omheen. Deze versie is erg smaakvol, maar tegelijkertijd lekker licht. Het allermooiste aan deze lasagne? De hoeveelheid groenten. Het hangt een beetje af van hoe groot je courgettes zijn, maar je komt al snel aan de 500 gram per persoon! Alleen dat idee geeft al een goed gevoel, toch? 

 

Ingrediënten (2 pers.)

1,5 courgette

250 gram mager rundergehakt

600 gram Italiaanse roerbakmix

500 gram tomaten passata con basilico 

1 bol mozzarella

2 tenen knoflook

1 el Italiaanse kruiden

Peper

Olijfolie

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het vlees rul. Voeg de groenten toe en bak 4 à 5 minuten mee. Voeg de passata toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper. Snijd de mozzarella in gelijke stukken. Schaaf met een dunschiller (kaasschaaf kan ook!) linten van de courgette. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over een ovenschaal. Schep de helft van het gehaktmengsel erover. Maak zo nog een laag en eindig met courgette. Maak af met de mozzarella en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0