· 

Wentelteefjes met roomkaas en rood fruit compote

Wentelteefjes doen mij denken aan de zondagen van vroeger. Wij zijn thuis gek op zoet; dus wentelteefjes gingen er altijd in als koek! Papa maakte ze van oud bruinbrood, met een flinke lepel kaneelsuiker of jam erop. Superlekker, maar je raakt nooit vol… Dit heerlijke alternatieve recept voor wentelteefjes is gelukkig wat voedzamer. En de smaak is top; hij doet je bijna denken aan cheesecake. Maak het geheel zo zoet als jij wilt: voeg naar smaak wat meer of minder zoetmakers toe. Verras jij jouw geliefde(n) aanstaande zondag met een lekker bordje ‘teefjes’? Fijne Valentijn!

 

Ingrediënten (2 pers.)

4 sneden volkorenbrood

200 ml halfvolle melk of soja- / amandelmelk (ongezoet)

1 ei

200 gram diepvries rood fruit

100 gram roomkaas light

1 tl vanille aroma

1 tl maïzena

1 tl honing / agavesiroop of een beetje zoetstof 

Olie of vloeibare margarine

Kaneel

 

Bereiding

Doe het diepvriesfruit in een steelpannetje. Voeg 2 eetlepels water toe en verhit op een heel laag vuurtje. Voeg na een tijdje de maïzena toe en laat iets indikken tot gewenste dikte. Kluts ondertussen met een garde de melk met het ei en een flinke snuf kaneel los. Verhit een koekenpan met een beetje olie of vloeibare margarine. Doop de sneden brood om en om in het melkmengsel. Leg de ‘teefjes’ in de pan. Bak om en om goudbruin. Klop ondertussen de zuivelspread los met de honing, agavesiroop of wat zoetstof. Leg de wentelteefjes mooi op een bord, verdeel er de roomkaas over en maak af met de rood fruit compote en eventueel nog een extra snuf kaneel. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0