Mijn werkwijze

Afspraak maken

Je kunt op eigen initiatief een afspraak maken bij mijn praktijk. We bespreken via de telefoon of mail kort jouw vraag en plannen een intakegesprek. Liever een appje sturen? Dat mag ook!

 

Intakegesprek

Het intakegesprek is eigenlijk een uitgebreide kennismaking. In het intakegesprek staat het ontdekken van jouw situatie centraal. Zo kan ik mijn adviezen nog beter afstemmen op jouw vraag. Het intakegesprek kunnen we zowel fysiek als online doen en zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen.

 

We gaan het uiteraard hebben over je eetpatroon, maar ook over mindset, beweging, sport, eventuele klachten en leef- en werkomstandigheden. Ik bespreek samen met jou wat je op een dag zoal eet, zodat ik een goed beeld krijg van jouw eetpatroon. Zo nodig geef ik je uitleg over bepaalde ziektebeelden, voedingspatronen of producten. Ik werk na het intakegesprek de adviezen uitgebreid voor je uit in een voedingsplan. Dit plan stuur ik binnen een week naar je op.

 

Vervolg

In het eerste vervolggesprek bespreken we hoe jouw opstart verlopen is. Zo'n vervolggesprek duurt 30 minuten en kan zowel fysiek als online. Er is ruimte om al je vragen en ervaringen te delen. We nemen de tijd om je een duwtje te geven richting het steeds meer eigen maken van nieuwe gewoontes. Gaat het minder goed of loop je tegen problemen aan? Dan passen we het plan aan. Stap voor stap vinden we samen welke wijze voor jou het beste werkt, totdat jij steeds sterker in je schoenen komt te staan en je nieuwe eetgedrag ook in de toekomst kunt behouden!

 

Tussentijdse evaluatie

Om elkaar scherp in beeld te houden, neem ik om de twee weken even contact met je op. Dit doe ik in de vorm van een telefonische afspraak. Jij kunt eventuele knelpunten sneller delen, ik kan je weer sneller vooruit helpen. Ideaal.