· 

Oranje andijviestamppot met gegrilde kalkoenfilet

Oranje boven! Het is vrijdag Koningsdag, alles kleurt weer oranje. Om het plaatje compleet te maken kunnen we ook prima ons eten een oranje tintje geven. Van wortels en sinaasappels tot aan pompoen, er is variatie genoeg. Ik geef jullie vandaag een recept voor andijviestamppot, alleen dan gemaakt van zoete aardappelen. De zoete aardappel geeft de stamppot niet alleen een prachtige oranje kleur, maar ook nog eens een heerlijk zoete smaak. En wist je al dat de zoete aardappel officieel een groente is? Dat is nog eens lekker én makkelijk extra groenten eten.

 

Ik serveer deze andijviestamppot met gegrilde kalkoenfilet en geroosterde pijnboompitjes. Een heerlijke combinatie van zoet, knapperig en een lichte grillsmaak. Koninklijk dineren gegarandeerd!

Wat?                Diner

Hoeveel?         4 personen

Tijd?                20 min.

Niveau?           Makkelijk

 

Ingrediënten

1 kg zoete aardappelen

500 gram andijvie (fijngesneden)

2 rode paprika’s

500 gram kalkoenfilet à la minute

60 gram pijnboompitten

1 el olie

Peper naar smaak

 

Overig

Grillpan

Pureestamper

 

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in circa 10 minuten gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder boter of olie. De pitten zijn klaar als ze goudbruin kleuren. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de olie en voeg eventueel naar smaak peper toe. Leg in de pan en grill in circa 5 minuten gaar op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Snijd de paprika’s ondertussen in blokjes. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Schep de andijvie en paprika erdoor, en verwarm al omscheppend nog circa 3 minuten door. Breng eventueel op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden, leg er een stukje kalkoen bij en garneer met de pijnboompitten. Eetsmakelijk!

 

Tips

--> Geen kalkoenfilet kunnen vinden? Je kunt de kalkoen vervangen door kipfilet!

 

Voedingswaarden p.p.

578 calorieën

35 gram eiwit

61 gram koolhydraten (waarvan 9 gram suikers)

21 gram vet (waarvan 2 gram verzadigd vet)

10 gram vezels

 

Maak jij dit recept voor Koningsdag? 

 

Groetjes Suzanne