Tarieven en vergoeding

Vergoeding

Dieetbehandeling wordt in 2019 tot 3 uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij is het eigen risico van toepassing, behalve voor kinderen onder de 18 jaar. Na de 3 uur is er eventueel via de aanvullende zorgverzekering, afhankelijk van het pakket, vergoeding van extra uren dieetadvisering mogelijk. Mocht je twijfelen over deze vergoeding, raadpleeg dan jouw zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt. 

 

Consulten kunnen tevens vergoed worden vanuit de ketenzorg (bijv. bij diagnose diabetes, COPD of CVRM). Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet van het eigen risico af.

 

Tarieven

In onderstaande tabel vind je de tarieven die gelden wanneer je geen behandeluren vergoed krijgt van de zorgverzekeraar.

  

 

Kennismakingsgesprek (15 min.)

Gratis

Intakegesprek (60 min.)

€80,-

Vervolgconsult lang (30 min.)

€30,-

Vervolgconsult kort (15 min.)

€15,-

Telefonisch consult (10 min.)

€15,-

Eenmalige voedingscheck

€65,-

Toeslag huisbezoek

€20,-

   

 

 Een consult bestaat uit zowel uit directe tijd als indirecte tijd. Met de directe tijd wordt het gesprek zelf bedoeld. De indirecte tijd is het voor- en nawerk als administratie, uitzoekwerk, berekenen van de voeding en het uitwerken van de adviezen.

  

Verwijzing of direct naar de diëtist?

De diëtist is sinds enkele jaren direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijzing van de huisarts terecht kunt bij de diëtist. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt echter de behandeling niet zonder verwijsbrief. De verwijsbrief kun je via de huisarts verkrijgen. Deze kan vaak ook opgestuurd worden wanneer je dit telefonisch aanvraagt.

 

Wanneer je zonder verwijzing een afspraak maakt, dan zal er tijdens het intakegesprek een screening worden gedaan. Op deze manier wordt bepaald of je bij mij aan het juiste adres bent en of behandeling zinvol is. Het kan namelijk voorkomen dat je met bepaalde vragen of klachten beter naar een andere specialist kunt gaan. In dat geval adviseer ik je om een afspraak met de huisarts te maken.