· 

Energy bites

Een lekkere energierijke snack, ideaal voor de zoete trek aan het einde van de middag. Deze bites bevatten pindakaas en noten, goed voor een portie gezonde vetten. Samen met de havermout, banaan en rozijnen zorgen ze voor een dosis snelle én langdurige energie. De bites geven je een lekker vol gevoel. Zo kom je de middag wel door, op een lekkere en gezonde manier.

 

Dit recept bevat vrij weinig ingrediënten. Waarschijnlijk heb al een aantal dingen op voorraad, dat maakt het lekker makkelijk. Dus: heb je eens trek in iets lekkers, maar wil je wel verantwoord snoepen? Maak dan eens deze bites en ga voor een dosis gezonde energie!

Ingrediënten (circa 15 balletjes)

1 rijpe banaan

100 gram havermout

40 gram rozijnen

50 gram pindakaas

30 gram gemengde noten (ongezouten)

1 tl kaneel

 

Bereiding

Hak de noten grof. Prak de banaan en meng deze met de pindakaas tot een glad mengsel. Schep de havermout erdoor en meng. Voeg vervolgens de rozijnen, de kaneel en gehakte noten toe. Meng met je handen en maak kleine, gelijke balletjes van het mengsel. Leg de balletjes op een schaal en laat ze hard worden in de koelkast. Eetsmakelijk!

 

Tips

--> Voeg voor chocoladeballetjes een flinke theelepel ongezoete cacao toe, in plaats van kaneel.

--> Plakt het mengsel niet? Voeg dan wat water toe. Is het te nat? Voeg dan wat meer havermout toe.

--> De balletjes zijn circa 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen, dan heb je altijd een gezonde snack op voorraad!

 

Voedingswaarden (per balletje)

77 calorieën

2 gram eiwit

8 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suiker)

4 gram vet (waarvan 0,5 gram verzadigd vet)

2 gram vezels