· 

Chocolade milkshake

Wat een heerlijke warme dagen! Dat vraagt om een lekker, verfrissend tussendoortje. Ijsjes en milkshakes zijn daarvoor natuurlijk de ideale verwennerij. Helaas is die milkshake van de snackbar op de hoek niet heel gezond, dat weten we allemaal. Prima voor een keer, maar hoe lekker zou het zijn als je vaker, zonder schuldgevoel een milkshake kunt drinken? Dat vraagt om een gezonder alternatief!

 

Dit recept voor een chocolade milkshake is verantwoord én heeft bijna dezelfde zoete, romige smaak als een ‘normale’ milkshake. Een topper voor op een warme, zomerse middag.

Ingrediënten (voor 1 flinke shake)

1 bevroren, rijpe banaan (ingevroren in plakjes)

150 ml halfvolle melk

75 gram Griekse yoghurt 0%

1 eetlepel cacao (ongezoet)

 

Overig

Blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender. Meng alles kort en goed door, totdat er geen klontjes meer in de shake zitten. Voeg eventueel een klein beetje water toe als je shake te dik is. Schenk in een mooi glas en serveer met een rietje. Drinkse!

 

Tips

--> Varieer! Laat de cacao weg voor een bananenshake, of voeg in plaats van de cacao een hand bevroren aardbeien toe voor een aardbeienshake. Dit kun je uiteraard ook doen met ander fruit als mango, bosvruchten, ananas, etc. Hou je van pindakaas of notenpasta? Voeg dan eens een kleine eetlepel toe aan je bananen- of chocoladeshake!

--> Gebruik voor een plantaardige shake melk en yoghurt op basis van bijv. soja of amandel.

--> Gebruik een blender met voldoende vermogen. Niet alle blenders kunnen het harde bevroren fruit aan. Zorg in ieder geval dat je het bevroren fruit in kleine stukjes toegevoegd.

 

Voedingswaarden (1 shake)

267 calorieën

12 gram eiwit

41 gram koolhydraten (waarvan 10 gram suiker)

5 gram vet (waarvan 3 gram verzadigd vet)

3 gram vezels

Reactie schrijven

Commentaren: 0