· 

Banaan- havermoutpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes! Misschien heb je ze al wel vaker langs zien komen bij gezonde ontbijtideeën. Dat is niet voor niks, want ze zijn makkelijk te maken, verantwoord en ontzettend lekker. Dit recept levert je een flinke dosis energie én een goed humeur. Zo’n mooie stapel is natuurlijk een geweldige start van je dag! Versier hem met jouw favoriete toppings en maak er een heerlijk ontbijtfeestje van.

 

Ingrediënten (2 flinke porties)

75 gram havermout

2 kleine bananen (goed rijp)

75 ml halfvolle melk

75 gram Griekse yoghurt 0%

2 eieren

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

Olie

 

Extra: blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de olie, samen in de blender. Mix door elkaar tot een egaal mengsel. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een scheutje olie toe en giet met een (jus)lepel 3 gelijke rondjes in de pan. Zodra er luchtbelletjes ontstaan, kun je de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien. Bak nog even kort en leg ze op een bord. Houd de pannenkoekjes eventueel warm door ze op een bord te leggen op een pan warm water, met daarbovenop een deksel. Bak tot het beslag op is en leg de pannenkoekjes in een stapeltje op een mooi bord. Versier met toppings naar keuze, zie de tips voor lekkere ideeën. Eet smakelijk!

 

Tips

--> Schep een lepel magere kwark of yoghurt, wat pindakaas of andere notenpasta bovenop de stapel.

--> Top af met vers fruit, noten, muesli, granola, pitten of zaden om het helemaal af te maken.

--> Van deze stapel kun je ook gerust met 3 personen eten, afhankelijk van jouw trek, het eetmoment en de hoeveelheid energie die je nodig hebt op een dag.

--> Bewaar wat pannenkoekjes, verpak ze in folie en neem ze mee naar je werk!

 

Voedingswaarden (p.p., zonder topping)

396 calorieën

16,3 gram eiwit

50 gram koolhydraten (waarvan 15,5 gram suikers)

15,4 gram vet (waarvan 1,7 gram verzadigd vet)

5,7 gram vezels

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0