· 

Mexicaanse paprika's

Paprika’s zijn ideale groenten om te vullen. In dit recept kies ik voor zoete, rode puntpaprika’s met een lekkere vulling van gehakt, bonen en maïs. Om het af te maken serveer ik de paprika’s met een smeuïge, frisse avocado dip. Een heel fijn recept voor een snelle, gezonde Mexicaanse maaltijd!

Ingrediënten (2 pers.)

2 grote rode puntpaprika’s

150 gram mager rundergehakt

125 gram kidneybonen

125 gram maïs

1 ui

1 teentje knoflook

0,5 blikje tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

0,5 tl cayennepoeder

Peper naar smaak

Olie

 

Avocado dip:

1 avocado

Limoen-of citroensap

Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika’s en snijd ze doormidden, verwijder de zaadlijsten. Leg de 4 helften in een ovenschaal. Laat de bonen en maïs uitlekken. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een koekenpan met wat olie. Fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak tot het vlees gaar is. Voeg de maïs en bonen toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de kruiden toe, meng door en verwarm nog even goed. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de paprika’s en zet in de oven voor circa 15 minuten. Maak ondertussen de avocado dip. Schil de avocado, doe het vruchtvlees met wat limoen-of citroensap en peper en zout naar smaak in een blender en pureer tot een gladde dip. Je kunt de avocado eventueel ook gewoon met de hand fijn prakken. Haal de paprika’s uit de oven en serveer met de avocado dip. Eet smakelijk!

 

Tips

--> Vervang de kidneybonen ook eens door zwarte bonen.

--> Bestrooi de paprika’s eens met wat verkruimelde fèta voordat ze de oven in gaan.

--> Maak de paprika’s pittiger door meer cayennepoeder te gebruiken of een halve fijngesneden rode peper of jalapeñopeper toe te voegen aan het gehaktmengsel.

--> Maaltijd uitbreiden? Serveer met een frisse salade of neem er wat zoete aardappel of zilvervliesrijst bij.

 

Voedingswaarden (p.p.)

444 kcal

24 gram eiwit

26 gram koolhydraten (waarvan 11 gram suikers)

25 gram vet  (waarvan 7 gram verzadigd vet)

14 gram vezels

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0