· 

Pasta pesto met spinazie en kip

Pasta pesto is een bekende klassieker. Er zijn talloze variaties op te vinden. In dit recept gebruik ik pesto uit een potje. Makkelijk en snel, zo staat je pasta binnen no time op tafel. Liever nog wat gezonder? Dan kun je de pesto ook zelf maken. Onderaan het recept vertel ik je hoe je dit kunt doen. En omdat het de Nationale Week Zonder Vlees is, geef ik je meteen een vegetarische variant mee! 

 

Ingrediënten (2 pers.)

120 gram volkoren pasta (penne of fusilli bijv.)

250 gram kipfilet

250 gram cherrytomaten

200 gram verse spinazie

1 ui

1 teentje knoflook, geperst

3 el pesto

2 el pijnboompitten

Olijfolie

Peper naar smaak

 

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes zonder olie op een laag vuur goudbruin. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kipstukjes goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe, bak dit even mee. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg nu de cherrytomaten toe en bak het mengsel nog even kort door. Giet de pasta af, voeg hier de pesto aan toe en roer dit goed door. Voeg nu de pasta toe aan het kipmengsel in de koekenpan, meng het geheel goed en warm nog even door. Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitten.

 

Zelf pesto maken?

Rooster 30 gram pijnboompitten in een droge koekenpan. Hak 2 tenen knoflook fijn. Maal de knoflook, pijnboompitten, 3 handjes verse basilicum en 30 gram Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine, stevige blender of gebruik een goede staafmixer. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe tot de juiste dikte ontstaat. Breng op smaak met wat peper en zout. Bewaar maximaal 1 week afgesloten in de koelkast.

 

Week zonder Vlees tip:

Laat de kip weg en voeg net voor het serveren 125 gram mozzarella bolletjes toe aan de pasta. Roer door en warm eventueel nog mee om de mozzarella wat te laten smelten.

 

Voedingswaarden (p.p., met kip)

584 kcal

46 gram eiwit

49 gram koolhydraten (waarvan 7 gram suikers)

21 gram vet (waarvan 3 gram verzadigd vet)

10 gram vezels

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0