· 

Aardbeien-hazelnootcrumble

Het is weer tijd voor een zoet recept! We kennen crumble natuurlijk van de originele variant met appel. Een traditioneel dessert dat het altijd goed doet. Om er een zomers tintje aan te geven ga ik in dit recept voor aardbeien.  Top in combinatie met  de knapperige hazelnoten en een kruidige snuf kaneel. Een fijne afsluiter na een diner, maar je kunt er net zo goed mee ontbijten.  Deze crumble is namelijk hartstikke verantwoord! Perfect toch?

 

Ingrediënten (2 pers.)

175 gram aardbeien

75 gram rozijnen

30 gram hazelnoten

2 el volkorenmeel

2 el havermout

1 tl kaneel

1 el olijfolie

 

Extra: 2 ovenschaaltjes 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel 45 gram van de rozijnen in lauwwarm water. Hak de hazelnoten fijn. Snijd 100 gram van de aardbeien in dikke plakken en verdeel de plakken over de bodem van de ovenschaaltjes. Pureer de overige 75 gram met een staafmixer. Verdeel de overige 30 gram van de rozijnen over de plakken aardbeien en verdeel hier vervolgens de gepureerde aardbeien over. Laat de gewelde rozijnen uitlekken op een vel keukenpapier. Hak de rozijnen op een snijdplank fijn tot een plakkerig geheel of maal fijn in de keukenmachine. Doe dit in een kom en voeg de hazelnoten, volkorenmeel, havermout, kaneel en olijfolie toe. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de schaaltjes met aardbeien. Zet de crumble voor circa 18-20 minuten in de oven.

 

Tips

--> Gebruik ook eens andere combinaties: bijv. appel en walnoot, ananas en kokos of blauwe bessen en amandelen.

--> Alleen een grotere ovenschaal? Verdubbel de hoeveelheden en maak een crumble voor 4 personen.

 

Voedingswaarden (p.p.)

348 kcal

7 gram eiwit

46 gram koolhydraten (waarvan 25 gram suikers)

16 gram vet (waarvan 2 gram verzadigd)

 

6 gram vezels

Reactie schrijven

Commentaren: 0