· 

Bosvruchten smoothie bowl

Een heerlijk fris ontbijt, deze smoothie bowl. Ideaal om je overrijpe bananen in te gebruiken! Ik zorg dat ik altijd wat bevroren bananen in de vriezer heb liggen. Vries ze in plakjes in, bijvoorbeeld in een boterhamzakje. Zo kun je binnen no time een lekkere bowl maken! Het fijne aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met zowel de smoothie zelf als de toppings. Een feestje om te zien én om op te eten!

 

Ingrediënten (1 pers.)

1 flink rijpe banaan (in plakjes ingevroren)

100 gram bosvruchten (diepvries)

100 gram Skyr (naturel)

+-50 ml water

 

Topping:

1 el granola

1 el pompoenpitten

1 tl chiazaad

1 tl geraspte kokos

 

Bereiding

Doe de banaan, de bosvruchten, de Skyr en het water in een blender. Mix tot een dikke, egale massa. Wil je de smoothie bowl wat dunner maken? Voeg dan wat meer water toe. Doe de smoothie in een mooie kom. Maak af met de granola, pompoenpitten, chiazaad en kokos. Eet smakelijk!

 

Tips:

--> Voeg in plaats van Skyr eens magere kwark of soja kwark toe.

-->Voeg in plaats van water eens halfvolle melk, sojamelk of amandelmelk toe.

Reactie schrijven

Commentaren: 0