· 

Poké bowl met zalm

 Een poké bowl is van origine een Hawaïaans gerecht. De basis bestaat uit rauwe vis, verse groenten en rijst. Een soort sushi, maar dan verantwoord. Veel mensen denken dat sushi gezond is, maar door de hoeveelheden witte rijst en toegevoegde sauzen krijg je een berg suikers en vet binnen. Dit is een geweldig alternatief; een kom vol gezond comfortfood! In dit recept ga ik voor verse zalmfilet, maar je kunt ook tonijn of zelfs tofu gebruiken. 

 

Ingrediënten (2 pers.)

120 gram zilvervliesrijst

250 gram zalmfilet (zo vers mogelijk)

¾  komkommer

1 avocado

100 gram wortel (geraspt)

100 gram edamame bonen

2 el sojasaus (+extra)

3 el rijstazijn

(sesam)olie

Extra optioneel: 2 tl sesamzaad, 100 gram wakame en wasabi naar smaak.

 

Bereiding

Snijd de zalm in gelijke blokjes. Marineer in een kom met 2 el sojasaus, 1 el rijstazijn en een klein scheutje (sesam)olie. Laat 15 minuten staan om goed in te trekken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen. Laat volledig afkoelen en roer hier 2 el rijstazijn door. Was ondertussen de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd in dunne plakken. Verdeel de rijst over twee kommen. Verdeel naar eigen inzicht de zalm, wortel, komkommer, edamame bonen en avocado over de rijst. Maak de bowls af door eventueel wat wakame en/of sesamzaadjes toe te voegen. Serveer met wat extra sojasaus en/of wasabi naar smaak.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0