· 

No bake pindakaasrepen

Mocht je het nog niet weten; ik ben pindakaas-verslaafd. Er is geen dag dat ik geen pindakaas eet. Toen ik aan de slag ging met experimenteren voor een gezonde energiereep, kon het dus niet missen dat het een reep met pindakaas zou worden! Deze no bake repen zijn een heerlijk voedzaam tussendoortje. En dat met slechts 3 ingrediënten!

 

Ingrediënten (8-10 stukken)

75 gram havermout

125 gram pindakaas

175 gram dadels, ontpit

Geraspte kokos, ter garnering

 

Bereiding

Week de dadels 5 minuten in warm water. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze fijn in een keukenmachine tot een dadelpuree. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook een sterke blender gebruiken of de dadels met de hand helemaal fijn snijden. Doe de dadelpuree met de pindakaas in een kom. Meng door elkaar. Voeg beetje bij beetje de havermout toe en kneed tot een egaal, plakkerig deeg. Is het mengsel toch te droog? Voeg dan kleine beetjes water toe of voeg wat extra dadels toe. Bekleed een brownieblik of vierkante bakvorm met bakpapier en duw het deeg uit tot gewenste dikte. Duw het geheel goed stevig aan. Strooi er wat kokosrasp over ter garnering. Zet de vorm een uur in de vriezer. Snijd dan in repen, verpak ze per stuk en leg weer terug in de vriezer. Laat 10-15 minuten ontdooien voor gebruik. 

 

Tip

--> Extra lekker met een handje rozijnen of een handje fijngehakte, ongezouten pinda’s. Voeg je pinda’s toe, dan kan het deeg wat droger worden. Voeg in dat geval wat extra dadels toe. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0