· 

Chili con carne

Chili con carne is in mijn ogen de ideale makkelijke maaltijd. Vroeger maakte mijn moeder hem altijd met een zakje, maar gelukkig heeft het zakje al jaren plaatsgemaakt voor deze gezondere variant. Net zo makkelijk, maar zonder onnodige toevoegingen. Chili con carne (letterlijk; chili met vlees) is lekker rijk aan eiwitten; door het magere gehakt en de bonen krijg je een dubbele portie binnen. Tip: maak wat extra chili en vries een portie in. Dit recept is namelijk ideaal voor een mealprep!

 

Ingrediënten

350 gram mager rundergehakt

2 uien

2 rode paprika’s

2 blikken chili-, kidney- of bruine bonen (à 400 gram)

2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)

2 teentjes knoflook

1 tl paprikapoeder

1 tl komijn

Chilivlokken of -poeder naar smaak

Olijfolie

 

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Verhit een hapjespan of andere grotere pan en fruit de ui en knoflook in wat olie aan. Voeg de paprikapoeder, komijn en chili toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de paprika toe, bak kort mee. Doe de bonen samen met de tomatenblokjes bij het gehaktmengsel. Laat circa 10-15 minuten stoven op zacht vuur. Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper en/of chili.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0