· 

Ongezoete sojadrink

Niet iedereen kan tegen koemelk. Sojadrink is dan een perfect alternatief, omdat het veel dezelfde voedingsstoffen levert als koemelk; eiwitten, calcium en vitamine B12. Zorg altijd dat je een ongezoete variant neemt. Gebruik sojadrink in bijvoorbeeld smoothies of in de koffie, zoals deze heerlijk romige soja cappuccino!

 

Soja cappuccino

 

Ingrediënten (1 pers.)

1 espresso

150 ml ongezoete sojadrink 

0,5 tl cacaopoeder of kaneel

 

Bereiding

Maak de espresso.Verwarm ondertussen de sojadrink en blijf constant roeren (laat het niet koken). Klop de helft van de drink op tot schuim (bijv. in elektrische opschuimer of met de hand). Giet de espresso in een kopje en voeg de warme sojadrink toe. Voeg als laatste de opgeklopte sojadrink toe. Besprenkel het met wat cacaopoeder of kaneel.