· 

Volkoren spaghetti

Volkoren pasta is de beste keuze als het gaat om pasta. Bijvoorbeeld deze volkoren spaghetti! Geeft je meer langdurige energie en levert je meer vezels. Met spaghetti kun je alle kanten op. Witte of rode saus, kip of gehakt… noem maar op. Je zou zeggen; rode saus is beter, want in witte sauzen zitten veel meer vetten en calorieën. Klopt vaak, maar hoeft zeker niet. Hou jij van roomsauzen? Check dan snel onderstaand recept!

 

Romige spaghetti met ham, courgette en champignons

 

Ingrediënten (2 pers.)

120 gram volkoren spaghetti

150 gram champignons

150 gram ham (blokjes of reepjes)

Een halve courgette

100 gram zuivelspread bieslook light

1 ui

1 teen knoflook

Olijfolie

 

Bereiding

Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui en knoflook. Bak in wat olie de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer een minuut de champignons toe. Roer door. Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Vang wat kookvocht op. Voeg de ham toe als de champignons een kleurtje krijgen. Bak kort mee. Voeg daarna ook de zuivelspread toe, plus wat kookvocht van de gekookte spaghetti. Roer goed door. De saus is nu klaar. Meng de spaghetti met de saus en warm nog even door of serveer los.