· 

Volkorenbrood

De meest gezonde keuze als het gaat om brood. Het eerste ingrediënt in de ingrediëntenlijst is: volkorentarwemeel. Daarnaast staat er vaak een duidelijke aanduiding VOLKOREN op de verpakking. Dit laat zien dat het brood écht volkoren is. Vergis je niet; de kleur van brood zegt niks over hoe gezond het is! Met volkorenbrood kun je alle kanten op. Heb je een keer zin in een tosti? Probeer dan eens deze caprese tosti.

 

Caprese tosti

 

Ingrediënten (1 pers.)

2 sneden volkorenbrood

1 el pesto

Halve bol mozzarella

Halve tomaat

Verse basilicum naar smaak

 

Bereiding

 Besmeer een snee brood met de pesto. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes en verdeel over de met pesto besmeerde snee brood. Maak af met basilicum en dek af met de andere snee. Grill goudbruin in een tosti-ijzer of pan.

 

Tip:

--> Voeg ook eens een plakje kipfilet of ham extra toe.