· 

Gerookte makreel flakes

Het is aan te raden om 1x per week vis te eten, en dan het liefst een vette variant. Vette vis bevat namelijk veel gezonde vetten. Makreel is zo’n vette vis. Heerlijk zacht en vol van smaak. Deze gerookte stukken makreel kun je direct gebruiken. Voor op brood, in salades en zelfs voor bij je stamppot!

 

Preistamppot met gerookte makreel

 

Ingrediënten (2 pers.)

500 gram aardappelen

1 prei

1 venkelknol

150 gram gerookte makreelfilets

1 flinke el zuivelspread bieslook light

Peper naar smaak

Olie

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de aardappelen gaar. Halveer de preien over de lengte, was ze en snijd ze in gelijke stukken van 5 cm. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak de prei in circa 12 minuten op middelhoog vuur zacht. Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en snijd ze in dunne repen. Voeg de laatste 10 minuten kooktijd van de aardappelen de venkel toe aan de pan.

Leg de makreel in de ovenschaal en verwarm 5 minuten in de voorverwarmde oven. Giet de aardappelen af en stamp ze met de zuivelspread tot een grove puree. Schep er de gebakken prei door. Breng de stamppot op smaak met peper. Verdeel de makreel met twee vorken in 'flakes' en verdeel ze over de stamppot.