· 

Volkoren noodles

We kennen allemaal volkorenpasta, maar wist je dat er ook volkoren noodles bestaan? Door de hoeveelheid vezels zijn deze noodles net wat gezonder dan de witte variant. Lekker met kip, bief, garnalen of tofu!

 

Noodles met bief, paksoi en paprika

 

Ingrediënten (2 pers.)

125 gram volkoren noodles

200 gram biefstuk of bieflap

1 rode paprika

1 paksoi

1 bosui

1 teen knoflook

1,5 cm gember (vers)

2 el sojasaus

Verse koriander en/of sesamzaad naar smaak

(sesam)olie

Peper naar smaak

 

Bereiding

Kook de noodles in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken.

Snijd de bief in dunne reepjes. Maak de groente en specerijen schoon. Snijd de paksoi in repen. Snijd de ui in ringetjes en de knoflook in snippers. Rasp het stukje gember fijn. Hak de koriander fijn indien je dit gebruikt. Verwarm 1 el olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.

Roerbak de paksoi kort mee. Voeg de noodles en de sojasaus toe en warm het geheel goed door. Schep het vlees erdoor, strooi de koriander en eventueel wat sesamzaad er over.