· 

Volkoren tortilla's

Volkoren wraps zijn nét een tikje gezonder dan de witte variant. Ze bevatten wat meer vezels, waardoor ze wat voedzamer zijn.  Wraps zijn top bij een Mexicaanse maaltijd, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor een lekkere lunch. Vul ze bijvoorbeeld eens met gerookte kip, avocado en ei. Heel makkelijk om mee te nemen; oprollen, folie eromheen en klaar. En ken je deze ‘tortizza’ al? Een pizza gemaakt van een tortilla!

 

Tortizza

 

Ingrediënten (1 tortizza)

1 grote volkoren tortilla

Blikje tomatenpuree

Handje kaas: mozzarella, zachte geitenkaas of geraspte 30+-kaas

Gezond beleg naar keuze, bijv.: tomaat, kip, ham, ui, champignons, paprika, olijven, tonijnstukken, ansjovis, kappertjes of rucola.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de wrap met tomatenpuree. Verdeel jouw gekozen beleg over de wrap. Maak af met de kaas. Doe voor circa 8 minuten in de oven. Hou de pizza goed in de gaten; pas op dat de randjes niet verbranden.