· 

Courgette spaghetti (courgetti)

Een hele toffe variatie op spaghetti, deze courgetti. Je kunt elke saus gebruiken die je bij normale spaghetti ook zou gebruiken. Alleen krijg je nu een extra grote portie groenten binnen. Mooi meegenomen! Ik vind ‘m heerlijk in combinatie met pesto, tomaat en kipfilet.

 

Courgetti pesto kip

 

Ingrediënten (2 pers.)

400 gram courgetti

100 gram cherrytomaten

2 kipfilets

2 el pesto

1 ui

1 teentje knoflook

2 el pijnboompitten

2 el Parmezaanse kaas

Peper en zout naar smaak

Olijfolie

 

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en leg apart. Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de kipfilets in blokjes. Bestrooi eventueel met peper en wat zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes gaar. Voeg de ui en knoflook toe, bak kort mee. Voeg de tomaatjes toe en laat zacht worden in de pan. Voeg de courgette toe en de pesto. Verwarm ongeveer 2 minuten op hoog vuur, meng regelmatig door elkaar. Verdeel over de borden en serveer met de Parmezaanse kaas.