· 

Loaded sweet potato fries

Een berg zoete aardappelfrietjes met kip, guacamole en kaas. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Deze loaded fries zijn echt perfect voor bij een uitgebreide borrel of als avondmaaltijd. Verras je familie of vrienden met dit heerlijke recept en hun avond kan niet meer stuk. Vooral als je erbij vertelt dat dit volledig verantwoord snacken is!

 

Ingrediënten (2 pers. bij avondmaaltijd)

400-500 gram zoete aardappelen

200 gram kipfilet

1 eetlepel cayennepeper 

1 eetlepel olie

1 avocado

Snufje chilipoeder

Scheutje citroensap

2 tomaten

1 rode ui

50 gram fèta

Platte peterselie, fijngehakt

Peper naar smaak

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in lange, dunne frieten. Kruid de frieten met cayennepeper en besprenkel ze met olijfolie. Schud de frieten goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de frieten over de bakplaat. Bak ze circa 30 minuten en schep halverwege om. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met wat peper. Bak de kipfiletblokjes goudbruin en gaar. Prak de avocado fijn met de chilipoeder en wat citroensap. Zet deze guacamole even apart. Snijd de tomaten en de rode ui in kleine blokjes en verkruimel de fèta. Verdeel de zoete aardappelfriet over een schaal en maak af met de kip, guacamole, tomaat, rode ui, feta en peterselie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0