· 

Choco spread

Ja, je leest het goed! Gezonde chocolade spread voor op brood, crackers en rijstwafels of als dip voor stukjes fruit. Een waar genoegen voor de echte zoetekauw en choco fanaat (zoals ik). De basis bestaat uit bruine bonen. Hoe onaantrekkelijk dit misschien ook klinkt, juist die bonen maken de spread heerlijk romig. Geloof me, eenmaal geproefd ben je verkocht! Naast de heerlijk romige en zoete smaak, bevat deze spread ook nog eens een berg eiwitten en vezels. Ga jij hem maken?

 

Ingrediënten

250 gram bruine bonen (uitgelekt gewicht)

100 gram dadels, ontpit

3 el cacao (ongezoet)

1 tl vanille extract

Scheutje melk

 

Bereiding

Laat de dadels een aantal minuten wellen in warm water. Laat de bonen goed uitlekken. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een keukenmachine of sterke blender. Giet steeds kleine beetjes melk bij de massa en meng tot een egale, dikke massa. Bewaar tot maximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0