· 

Griekse shoarma bowl

Hartig, fris en stoer: deze bowl heeft het allemaal. Een ideale vervanger voor een broodje shoarma! 

 

Ingrediënten (2 pers.)

300 gram kipfilet

2 volkoren pitabroodjes

20 cherrytomaatjes

0,5 komkommer

2 handjes ijsbergsla

12 groene of zwarte olijven

50 gram fèta

1 teentje knoflook

1 el Turkse shoarmakruiden (Euroma)

Olie

 

Knoflooksaus:

6 el Griekse yoghurt 0,1%

1 à 2 teentjes knoflook

1 el fijngehakte platte peterselie

Scheutje citroensap

Scheutje olie

Peper naar smaak

 

Bereiding

Maak eerst de knoflooksaus. Hak de knoflook fijn en doe dit met de overige ingrediënten in een kom. Meng goed door. Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met de kruiden. Hak de overgebleven teen knoflook fijn. Verhit een koekenpan met een scheutje olie, fruit de knoflook aan. Voeg de kip toe en bak goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten. Rooster de pitabroodjes kort in een broodrooster en snijd ze in 4 punten. Halveer de olijven. Neem een mooie schaal of bord en verdeel hier de kip, sla, tomaat, komkommer en punten pitabrood over. Maak af met de olijven en verkruimel de fèta erover. Serveer met de knoflooksaus.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0