· 

Gerookte makreelsalade met appel

Makreel is een fantastisch product uit de zee. Het is een vette vis (omega 3-vetzuren), wat hem erg gezond maakt. De gerookte variant heeft veel smaak en is een prima keuze in afwisseling met verse vis. Combineer die lekkere rooksmaak met frisse tegenhangers; bijvoorbeeld door de gerookte makreel te verwerken in een salade. In dit recept ga ik voor appel, bleekselderij en een yoghurtdressing. Een fijn lunchgerecht!

 

Ingrediënten (2 pers.)

0,5 gerookte makreel

3 stengels bleekselderij

1 friszure appel, bijv. Granny Smith

100 gram rucola melange

2 el Griekse yoghurt 0,1%

1 el olijfolie

1 el azijn

1 tl mosterd

1 tl honing

3 el verse bieslook, gesnipperd

Halve citroen

Peper naar smaak

 

Bereiding

Maak de bleekselderij en appel schoon. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de appel in blokjes. Was de sla kort. Verdeel de makreel in flakes, gebruik een vork om de graten niet over het hoofd te zien. Maak de dressing: meng de yoghurt, olie, azijn, mosterd en honing met 1 el bieslook, 1 scheutje citroensap en wat peper naar smaak. Verdeel de sla over een mooie schaal. Voeg de bleekselderij, appel en makreel toe. Sprenkel er wat dressing over en serveer met de overige bieslook. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0