· 

Kleurrijke noedels met garnalen

Des te meer kleur, des te beter. Door de verschillende soorten groenten krijg je én een mooi bord én diverse voedingsstoffen binnen. Een voedzaam gerecht met een Oosters tintje; je wokt de garnalen en groenten in oester- en sojasaus. De smaak van sesam maakt het helemaal af! Varieer naar eigen invulling met de soorten groenten. Wil je het jezelf makkelijk maken? Gebruik dan gewoon een zak wokgroenten van 400 gram!  Net zo smaakvol, maar minder snijwerk  ;)

 

Ingrediënten (2 pers)

125 gram volkoren noedels

200 gram garnalen of gamba’s

100 gram sugarsnaps

100 gram broccoli

100 gram wortel, in plakjes

100 gram cherrytomaten

100 gram sperziebonen, gehalveerd

1 ui

1-2 teentjes knoflook

2 el sojasaus

1 el oestersaus

(sesam)olie

Optioneel: 2 el sesamzaad

 

Bereiding

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de (sesam)olie in een wok. Fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg de sugarsnaps, broccoli, wortel, cherrytomaatjes en sperziebonen toe en bak al omscheppend in circa 8-10 minuten beetgaar. Voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee. Voeg de sojasaus en oestersaus toe aan de groenten en garnalen. Verwarm nog 2 min. om en om en serveer met de noedels. Maak af met het sesamzaad.

Reactie schrijven

Commentaren: 0