· 

Eiersalade met avocado

Heb je wel eens een ingrediëntenlijst van een kant-en-klare eiersalade bekeken? Niet? Moet je voor de grap eens doen. Het is bijna om te huilen, zoveel toevoegingen. Sommige salades hebben naast ei nog 35 andere ingrediënten… Hoe dan? Ik wil je laten zien dat dit echt makkelijk anders kan. 

Eiersalade zou eiersalade niet zijn als ie niet romig was. Dus maakte ik een gezonde en romige variant op basis van avocado. Ontzettend voedzaam én met een korte ingrediëntenlijst!

 

Ingrediënten (voor 2 flink belegde broodjes)

3 eieren, gekookt

1 avocado

1 tl kerriepoeder

1 tl mosterd

Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Pel de eieren. Prak het eigeel met de avocado in een kom tot een glad geheel. Voeg de mosterd toe en meng door. Snijd het eiwit in blokjes en voeg dit toe aan het avocadomengsel. Meng goed door en breng op smaak met de kerrie, peper en zout. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0