· 

Bulgursalade

Bulgur is een volkoren graan dat met name in Turkije veel op tafel staat. Het heeft een fijne bite en een licht nootachtige smaak. Een heerlijk product voor in salades, als vervanger voor bijvoorbeeld couscous of rijst. Deze salade heeft alles: veel groenten, knapperige noten, hartige kaas en zoete rozijnen. Ik ben groot fan!

 

Ingrediënten (2 pers.)

100 gram bulgur

100 gram kikkererwten

100 gram cherrytomaten

1 rode paprika

Halve komkommer

2 handjes rucola

75 gram fèta

2 el ongezouten amandelen

2 el rozijnen

Optioneel: verse peterselie

Peper naar smaak

Olijfolie

 

Bereiding

Bereid de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng een klein scheutje olie door de bulgur zodra deze klaar is. Maak de groenten schoon. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes of kwart schijfjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de bulgur met de groenten, kikkererwten, rozijnen en amandelen. Meng er als laatste de rucola door en verkruimel de fèta er overheen. Maak naar smaak af met peper en eventueel peterselie. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0