· 

Vega balletjes pasta

Op drukke dagen sta je liever niet al te lang in de keuken. Maak het jezelf dan ook vooral niet te moeilijk! Makkelijke recepten kunnen net zo gezond en smaakvol zijn. Deze balletjes pasta is ideaal voor een dagje zonder vlees en kan ook prima ingezet worden als mealprep maaltijd. Heb jij wel eens vega balletjes op? Ik vind ze top. Lekker vullend, budgetproof én goede voedingswaarden. Tip: met Parmezaanse kaas maak je dit recept helemaal af. 

 

Ingrediënten (2 pers.)

120 gram volkoren pasta

1 paprika

1 courgette

1 bakje champignons

1 bakje vegetarische balletjes (schaal à 12 stuks)

1 blik tomatenblokjes

0,5 blikje tomatenpuree

1 ui

1 teen knoflook (of meer naar smaak)

1 el Italiaanse kruiden

Peper en zout naar smaak

Olijfolie

 

Optioneel: Parmezaanse kaas 

 

Bereiding

Snijd de paprika, courgette, ui en champignons in gewenste grootte. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit een hapjespan met olie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de groenten toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes, puree en Italiaanse kruiden toe. Draai het vuur iets lager en laat 5 minuten indikken. Voeg de balletjes toe en laat nog 5-6 minuten mee pruttelen. Voeg de pasta toe, meng goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer eventueel met de Parmezaanse kaas.

Reactie schrijven

Commentaren: 0