· 

Speculaascake

5 december kan niet zonder speculaas, toch? Alleen al die geur! Wanneer je deze cake bakt ruikt het hele huis naar Sinterklaas. Neem een goede plak als verantwoorde snack om lekker in de feeststemming te komen! Tip; ook erg smakelijk met een likje pindakaas of amandelpasta.

 

Ingrediënten (10-12 plakken)

200 gram havermeel

50 gram amandelmeel

3 eieren

300 gram appelmoes (zonder suiker)

75 gram dadels

2 el speculaaskruiden

1 zakje bakpoeder

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels enkele minuten in warm water. Klop de eieren luchtig los in een mengkom. Voeg de appelmoes en dadels toe en meng door. Voeg het haver- en amandelmeel, de speculaaskruiden en het bakpoeder toe. Mix met een garde of mixer kort tot een egaal beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bak de cake in circa 40 minuten gaar en laat afkoelen in de oven. Snijd in plakken en vries eventueel in porties in. 

 

Voedingswaarden per plak (bij 12 plakken)

135 kcal

16,4 gram koolhydraten

4,7 gram vet

5 gram eiwitten

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jade (dinsdag, 15 november 2022 21:47)

  Hoi, het ziet er erg goed uit! Weet je misschien hoeveel vezels er in deze speculaas cake zitten per plakje? Alvast bedankt xx

 • #2

  Suzanne (donderdag, 17 november 2022 10:36)

  Hoi Jade!

  Leuk dat je enthousiast bent! Het aantal vezels is circa 2,5 gram per plak. Lekker vezelrijk dus! Groetjes!