· 

Homemade granola

Deze homemade granola is heerlijk door de yoghurt of kwark. Het is een knapperig mengsel van granen waar je noten, zaden, pitten en ander lekkers aan toe kunt voegen. Makkelijk zelf te maken, erg voedzaam en gezonder dan de meeste ontbijtgranen uit de supermarkt. Kies jouw favoriete ingrediënten en maak gerust een flinke voorraad. Schep ’s ochtends een portie over je yoghurt of kwark, maak af met wat vers fruit en geniet binnen een paar minuten van een heerlijk ontbijt! 

 

Ingrediënten (circa 10 porties)

120 gram havervlokken

80 gram gerstvlokken

50 gram rozijnen

50 gram ongezouten noten naar keuze

1 eetlepel olie

1 eetlepel koekkruiden

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de granen, noten en rozijnen op de bakplaat en besprenkel met de olie. Bak voor ongeveer 15 minuten. Schep de granola tussendoor af en toe om. Laat de granola goed afkoelen en meng de koekkruiden erdoor. Bewaar in een afsluitbare pot of bakje.

 

Tips

--> Vervang de haver- en gerstvlokken door boekweit, spelt, rogge of quinoa.

--> Vervang de koekkruiden door kaneel of vanillepoeder.

--> Laat de rozijnen gerust weg of vervang ze eens door gedroogde cranberries.

--> Voeg eens pompoenpitten of zonnebloempitten toe voor een extra bite.

 

Voedingswaarden (per portie)

124 kcal

3 gram eiwit

17 gram koolhydraten (waarvan 0,5 gram suikers)

4 gram vet (waarvan 0,5 gram verzadigd vet)

2 gram vezels

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0