· 

Frittata met broccoli en gerookte zalm

Een frittata is een soort dikke, boerenomelet. Het is een Italiaans gerecht dat ooit ontstaan is uit armoede. Het wordt namelijk gemaakt van allerlei overgebleven restjes. Heb je zin in een snel, gemakkelijk gerecht? Dan is een frittata ideaal. Je kunt er alles aan toevoegen, net wat je in huis hebt en wat jij lekker vindt. In dit recept gebruik ik broccoli, gerookte zalm en doperwten. Eet de frittata als lunch, serveer hem als diner met extra broccoli en een dikke snee volkorenbrood, of neem een stuk mee naar je werk. Koud is ‘ie namelijk ook lekker!

Ingrediënten (2 pers.)

4 eieren

150 gram broccoli

120 gram doperwten 

Een halve ui

100 gram gerookte zalm

0,5 tl kerriepoeder

Peper naar smaak

Evt: tuinkers naar smaak

Olie

 

Bereiding

Kluts de eieren los in een kom. Was de broccoli en snijd hem klein. Snipper de ui en snijd de gerookte zalm in repen. Verhit een scheutje olie in een middelgrote koekenpan (liefst met wat dikkere bodem) en fruit hierin de ui en broccoli vijf minuten aan. Voeg de erwten toe en breng het mengsel op smaak met de kerriepoeder en een snuf peper. Leg de gerookte zalm erop en schenk de geklutste eieren erover. Bak het geheel vijf minuten op medium vuur. Laat de pan op zacht vuur staan tot de eieren gestold zijn, dek de pan hiervoor af met een deksel. Halveer de frittata, snijd in punten en serveer eventueel met tuinkers. 

 

Serveer de frittata met…

--> Extra gekookte broccoli of een groene salade.

-->Een lekker stevige snee volkorenbrood.

 

Voedingswaarden (p.p.)

361 kcal

30 gram eiwit

12 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suikers)

20 gram vet (waarvan 5 gram verzadigd vet)

6 gram vezels

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0