· 

Arla Skyr

 Skyr komt van oorsprong uit IJsland. Qua structuur lijkt het op kwark, maar dan nog net iets dikker. Het is net zo gezond als magere kwark, maar bevat nóg meer eiwitten. Maar liefst 11 gram per 100 gram! Eet een schaaltje als ontbijt of tussendoor, bijvoorbeeld met muesli, noten of fruit. Of maak er eens een voedzame smoothie bowl van, zoals deze verfrissende variant met bosvruchten.

 

Bosvruchten smoothie bowl

 

Ingrediënten (1 pers.)

1 flink rijpe banaan (in plakjes ingevroren)

100 gram bosvruchten (diepvries)

100 gram Skyr (naturel)

+-50 ml water

 

Topping:

1 el granola

1 el pompoenpitten

1 tl chiazaad

1 tl geraspte kokos

 

Bereiding

Doe de banaan, de bosvruchten, de Skyr en het water in een blender. Mix tot een dikke, egale massa. Wil je de smoothie bowl wat dunner maken? Voeg dan wat meer water toe. Doe de smoothie in een mooie kom. Maak af met de granola, pompoenpitten, chiazaad en kokos.

 

Tips:

--> Voeg in plaats van Skyr eens magere kwark of sojakwark toe.

--> Voeg in plaats van water eens halfvolle melk, sojamelk of amandelmelk toe.