· 

Havermout

Havermout is een echte ouderwetse klassieker; we kennen allemaal de havermoutpap. Maar; je kunt er nog veel meer kanten mee op. Maak er homemade granola van, maal het tot havermeel voor baksels of maak eens een mugcake als ontbijt! Havermout zit boordevol vezels en bevat langdurige energie. Met een ontbijt van havermout weet je zeker dat je de dag goed begint.

 

Mugcake

 

Ingrediënten (1 pers.)

1 grote, rijpe banaan

1 ei

3 el havermout

1 tl kaneel

0,5 tl bakpoeder

 

Bereiding

Prak de banaan, voeg dit toe aan een kommetje. Doe hier het ei, kaneel en de havermout bij. Kluts goed door elkaar. Doe de mugcake 2-3 minuten in de magnetron op de hoogste stand of bak +-15 min. op 180-200 graden. Maak af met bijvoorbeeld een lepel magere kwark, plakjes banaan en pecannoten.

 

Tips:

--> Voeg eens wat rozijnen, gedroogde cranberries of fijngehakte noten toe.

--> Maak een chocolade mugcake door 1 el cacao toe te voegen in plaats van kaneel.

--> Maak een appeltaart mugcake door fijngesneden appel en rozijnen toe te voegen.

--> Maak een carrotcake mugcake door geraspte wortel, rozijnen en walnoten toe te voegen.