· 

Zilvervliesrijst

 Zilvervliesrijst is de beste keuze als het gaat om rijstsoorten. Dit is de meest ‘volkoren’ variant, waarmee je veel vezels en langdurige energie binnenkrijgt. Eet het als bijgerecht bij een wokmaaltijd, curry of maak eens gado gado, een heerlijk Indonesisch gerecht. 

 

Gado Gado

 

Ingrediënten (2 pers.)

120 gram zilvervliesrijst

150 gram sperziebonen

150 gram wortelen

75 gram taugé

Een halve komkommer

200 gram kipfilet

2 eieren

Olie

 

Voor de pindasaus:

3 flinke eetlepels pindakaas

75 ml melk of water

1 el ketjap manis

0,5 tl sambal (of meer naar smaak)

 

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in circa 6/7 minuten hard. Snijd ondertussen vast de kipfilet in blokjes. Zet apart. Schil de wortelen en snijd ze in stukken van 1 centimeter. Kook de sperziebonen en wortelen samen in een pan beetgaar. Giet af, laat uitlekken. Kook vervolgens de taugé 1 minuut in een klein laagje water. Giet de taugé af en laat uitlekken. Was de komkommer en snijd hem in halve schijfjes of blokjes. Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak de kipfilet goudbruin en gaar. Doe de ingrediënten voor de pindasaus bij elkaar in een pannetje. Verwarm zachtjes, meng door en blijf roeren tot het een dikker mengsel wordt. Zet het vuur uit. Het dikt dan nog verder in, eventueel kun je nog wat extra melk of water toevoegen om het te verdunnen. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Verdeel de groenten, rijst, eieren en kip over de borden. Serveer met de pindasaus.