· 

HAK Bonenschotels

Deze bonenschotels zijn een van de weinige gezonde kant-en-klare keuzes. Hoe handig is dat? Heb je even geen tijd, dan kun je binnen enkele minuten toch een gezonde en lekkere maaltijd klaarmaken. Een mooie basis voor een snelle chili con of sin carne (met of zonder vlees) of gebruik de bonenschotels als vulling in tortilla wraps.

 

Chili sin carne met zoete aardappel

 

Ingrediënten (2 pers.)

1 zak HAK Chili Sin Carne schotel OF Kidneybonen Chili schotel

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

2 zoete aardappelen

1 paprika

1 ui

1 teentje knoflook

Olie

 

Lekker als topping: een avocado (in blokjes) of een handje geraspte 30+-kaas.

 

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een ruime pan met olie. Fruit de ui en knoflook zo’n 4 minuten aan. Was de aardappels en snijd je ze in blokjes. Je hoeft ze niet te schillen. Doe nu de blokjes aardappel erbij en zet het vuur iets hoger. Bak zo’n 10 minuten. Blijf roeren zodat er niets aanbakt. Voeg na 10 minuten de tomatenblokjes bij de aardappelen. Kook de aardappel verder gaar in het tomatensap voor zo’n 15-20 minuten. Doe de bonenschotel in de pan en verwarm deze nog zo’n 2 minuten mee. Maak eventueel af met wat avocado of een handje geraspte 30+-kaas.