· 

Halfvolle melk

 Niks mis met een glaasje melk. Melk bevat eiwitten en calcium, belangrijk voor je botten en gebit. Je kunt het uiteraard zo drinken, maar het is ook een ideale toevoeging aan bijvoorbeeld smoothies of shakes. Deze gezonde chocoladeshake lijkt exact op een echte milkshake!

 

Chocolade milkshake

 

Ingrediënten (voor 1 flinke shake)

1 bevroren, rijpe banaan (ingevroren in plakjes)

150 ml halfvolle melk

75 ml Griekse yoghurt 0% of magere kwark

1 eetlepel cacao (ongezoet)

 

Overig

Blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender. Meng alles kort en goed door, totdat er geen klontjes meer in de shake zitten. Voeg eventueel een klein beetje water toe als je shake te dik is. Schenk in een mooi glas en serveer met een rietje. 

 

Tips:

--> Laat de cacao weg voor een bananenshake, of voeg in plaats van de cacao een hand bevroren aardbeien toe voor een aardbeienshake. Dit kun je uiteraard ook doen met ander fruit als mango, bosvruchten, ananas, etc. 

 

--> Gebruik voor een plantaardige shake melk en yoghurt op basis van bijv. soja of amandel.

--> Gebruik een blender met voldoende vermogen. Niet alle blenders kunnen het harde bevroren fruit aan. Zorg in ieder geval dat je het bevroren fruit in kleine stukjes toegevoegd.