· 

Ongezouten notenmix

Dagelijks een handje ongezouten noten; geweldig voor je gezondheid. Niet voor niks een van de voedingsadviezen die ik mensen vaak meegeef! Noten bevatten eiwitten en vezels, maar voornamelijk veel gezonde vetten. Het maakt niet uit welke noten je kiest, als ze maar ongezouten zijn! Wist je trouwens dat pinda’s geen noten zijn? Pinda’s vallen onder de peulvruchten. Maar ook die zijn hartstikke gezond. Ik eet noten graag als snack, maar ze zijn ook een heerlijke verrijker door bijvoorbeeld salades.

 

Quinoa - notensalade met gerookte kip

 

Ingrediënten (2 pers.)

100 gram quinoa

1/4 komkommer

0,5 rode paprika

100 gram gerookte kipreepjes

75 gram fèta

50 gram ongezouten notenmix

100 gram cherrytomaatjes

2 el rozijnen

Flinke hand rucola

Olijfolie 

 

Bereiding

Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.Snijd ondertussen de tomaatjes, komkommer en paprika in stukjes. Voeg de komkommer, tomaatjes, paprika, kipreepjes, feta en notenmix toe aan de quinoa. Maak af met de rucola.