· 

Bloemkoolrijst

Wist jij dat je van bloemkool en broccoli rijst kunt maken? Zo krijg je nog meer groenten binnen! Voor wie dit nog een beetje spannend vindt; je proeft geen bloemkoolsmaak. Zeker niet als je je gerecht lekker op smaak brengt. Maak bijvoorbeeld eens deze nasi van bloemkoolrijst. 

 

Nasi van bloemkoolrijst

 

Ingrediënten (2 pers.)

250 gram bloemkoolrijst

200 gram kipfilet

1 paprika

1 prei

50 gram taugé

1 ui

2 teentjes knoflook

2 el sojasaus

Scheut ketjap manis

0,5 tl komijnpoeder

Rode peper of sambal naar smaak

 

Bereiding

Snijd de kip in blokjes. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Als je rode peper gebruikt, snipper deze dan ook fijn. Fruit dit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de komijn en ketjap toe. Voeg de kip toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is. Schep dan de prei en paprika erdoor en vervolgens de bloemkoolrijst. Bak als laatste even kort de taugé mee. Breng op smaak met eventueel wat extra peper of sambal.

 

Tip:

Lekker met een gebakken eitje en/of een eetlepel ongezouten pinda’s.