· 

Kipfiletblokjes

Kipfilet is een mager stukje vlees dat je in waanzinnig veel gerechten kunt gebruiken. Deze blokjes zijn al voor je gesneden, dat maakt het bereiden nog makkelijker. En wie zegt dat je je kipfilet alleen bij de warme maaltijd kunt eten? Dit broodje pittige kip is een topper voor een luxe lunch!

 

Broodje pittige kip 

 

Ingrediënten (2 pers.)

200 gram kipfiletblokjes

2 volkoren pistoletjes of bolletjes

0,5 ui

0,5 rode paprika

1 teentje knoflook

2 el ketjap manis

2 tl sambal (of meer)

0,5 tl maïzena

1 el olie

Scheutje water

Plakjes komkommer naar smaak

 

Bereiding

 Doe de ketjap manis en sambal in een sauspannetje op laag vuur en roer totdat er een sausje ontstaat. Proef de saus of deze naar smaak is. Wil je hem pittiger? Voeg dan meer sambal toe. Voeg de maizena en een scheutje water toe zodat het sausje iets indikt. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn. Voeg de kipfilet toe en bak deze helemaal gaar. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de saus bij de kip en meng alles tot een geheel. Snijd de broodjes open en beleg ze met paar plakjes komkommer. Maak af met de kip.